سولفید هیدروژن مادهای سمی با بوی نامطبوع و خورنده است که علاوه بر آن، یک سم شناختهشده برای کاتالیستهای صنعتی است.
روش سولفورزدایی مناسب بستگی به فاکتورهای زیادی از قبیل مقدار سولفور، مقدار سولفور خروجی مطلوب، ترکیبات خاص سولفوری که باید حذف شود و آنالیز و فشار جریان گاز حاوی سولفور دارد.
در حال حاضر، حذف سولفید هیدروژن با استفاده از جاذب اکسیدِ روی متداولترین روش است. این جاذب که کاتالیست گوگردزدایی نامیده میشود، مخلوطی از ZnO و اکسید آلومینیوم، به همراه برخی مواد پرکننده است. اکسید روی برای حذف سولفید هیدروژن بسیار فعال است و ظرفیت بالایی برای جذب گوگرد دارد و همچنین نسبت به بخار آب خنثی است.
یکی از مزیت هایی که جاذب های سولفورزدایی ایرانی دارند، عملکرد بهتر و بالاتر نسبت به نمونه های خارجی ترکیه ای، چینی، امریکایی ، هندی و آلمانی است. این مساله در آزمایشگاه های مرجع ایرانی و تست های انجام شده به اثبات رسیده است. به طوری استفاده از جاذب های خارجی در مواردی به ۲۰ روز کاری بیشتر نمی انجامید. اما استفاده از جاذب های ایرانی شرایط به مراتب بهتری را از خود نشان داده است.
مجتمع های صنایع شیمیایی، فولاد و پتروشیمی و پالایشگاهی در ایران تماما از جاذب های سولفورزداییو کاتالیست تولید ایرانی استفاده می کنند که میتوان به برخی از آنها اشاره کرد: فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد شادگان، فولاد پاسارگاد، فولاد سبزوار، فولاد میانه، پتروشیمی خارگ، پتروشیمی بیستون، پتروشیمی رازی، پتروشیمی شازند، پتروشیمی کرمانشاه.
ایران کاتالیست در حوزه تهیه کاتالیست جاذب سولفورزدایی، بهره برداری و احیا جاذب سولفورزدایی، تخلیه و بارگیری، طراحی مخازن و نصب آن، خدمات مهندسی پایه و تفصیلی، در مجتمع های مختلف صنایع شیمیایی، فولاد، پتروشیمی خدمات خود را ارائه می کند. به طوری که طراحی پایه و تفصیلی واحد سولفورزدایی خدمت جدیدی است که در این حوزه ارائه می گردد.