سه شنبه / ۱۲ فروردین / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 April / 2025
×
حمایت صحیح از صنعت کاتالیست

یادداشت: چرا صنعت کاتالیست موفق بوده است؟

  • کد نوشته: 1610
  • منبع: یادداشت اختصصای
  • ۱۸ بهمن
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    صنعت کاتالیست فولادی

    از میان صنایع های-تک کشور صنعت نوین کاتالیست به عنوان یکی از موفقترین صنایعی است که با موفقیت در داخل کشور شکل گرفت. به طوری که یکی از حامیان در ایجاد این صنعت را دکتر ستاری باید دانست.

    هدف اصلی آقای دکتر ستاری بعنوان متولی صنایع دانش بنیان و مولد کشور، از ابتدای انتصاب ایشان بعنوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولد، حمایت برای رشد و بلوغ شرکت هایی است که بتوانند مشکلات عدیده ای را از زندگی مردم و صنایع کشور حل کنند.

    در این بین در کنار بلوغ شرکت های استارت آپی در حوزه ارائه خدمات به جامعه، شرکت هایی رشد کردند که در مقابل تحریم های ظالمانه، از ایجاد بحران های ملی جلوگیری کردند. یعنی با تجاری سازی محصولات استراتژیک بعنوان مسیری پرتلاش، توانستند سایه تحریم ها را از بین ببرند و در این بین نقش ارزنده و والای نگاه آقای دکتر ستاری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر کسی پوشیده نیست.

    صنعت کاتالیست نیز نمونه ای درخشان در تجاری سازی محصولات دانش بنیان و استراتژیک برای صنایع کشور است؛ مصداق دقیقی از حرکت بر اساس مفاهیم اقتصاد مقاومتی که در یک دهه گذشته توجه مدیران تصمیم ساز کشور شناسایی حلقه های استراتژیک در زنجیره تامین صنایع کشور برای اطمینان از پایداری توسعه و تداوم فعالیت آنها بوده است. به طوری که این موضوع یادآور این پیام است که نگاه بالای رهبری را در مواجهه با نقاط کلیدی صنعت کشور با تعریف ادبیات و مفاهیم اقتصاد مقاومتی پایه گذاری شد.

     

    از اینرو نگاه استراژیکی که بخش مدیریتی برخی از شرکت های صنعت کاتالیست ایران می بینیم مشول توجه به حفظ کیفیت بالا و یکنواخت محصولات تولیدی، توسعه سبد محصولات، و توجه به یکسان بودن آهنگ توسعه زیرساخت های تولید کاتالیست با نیاز کاتالیست صنایع مصرفی کشور بوده است به طوری که مساله صادرات کاتالیست نیز در کنار اهداف بیان شده ، در برنامه استراتژیک این شرکت ها قرار داشته است.

    البته توجه به این مهم حائز اهمیت است که مدیران صنعت کاتالیست هدف خود از صادرات را تنها مسائل مالی و درآمدی خود نمیدانستند چرا که وسعت و جذابیت بازار ایران در حوزه مصرف کاتالیست های پتروپالایشی و فولادی ایران را به یکی از قطب های بزرگ جهان تبدیل کرده است، بلکه رقابت با شرکت های مطرح جهانی در مناقصات کاتالیستی چون جانسون متی انگلیس، تاپسویی دانمارک و کلارینت آلمان و توانایی بالای صنعت کاتالیست ایران در تولید کاتالیست هایی بر اساس تکنولوژی های روز دنیا و کیفیتی رقابتی هدف این مجموعه بوده است به طوری که تکرار صادرات کاتالیست نیز برای چندمین بار توسط این مجموعه به ثمر رسید.

    خبرهای بیشتر در این رابطه
    چشم انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴
    به روایت همایش دنیای اقتصاد

    چشم انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *